Aanbiedingen

Kroatië

Noord-Macedonië

Georgië
Uitgelicht
horeca & wijn Advies NL

Wijntrends 2020

Wijntrends 2020 Vegan Wine / Wijn.
Overgewaaid uit de foodtrend is het begrip Vegan Wine, of te wel veganistische wijnen. Hoezo veganistisch? Wijn is toch gemaakt van druiven? Klopt helemaal! Alleen tijdens de wijnbereiding kan gebruikt gemaakt worden van dierlijke producten zoals bijvoorbeeld eiwitten, gelatine en vislijm om wijnen te klaren c.q. te filteren. Ook het gebruik van dieren in en om de wijngaarden, om bijvoorbeeld te ploegen of voor transport is niet toegestaan! Wel het gebruik van machine’s, wat dan weer niet zo goed voor het milieu is…. Is Bio of Biodynamische wijn Vegan? Niet persé, de producenten van deze wijnen mogen dierlijke producten gebruiken. 

 

Bio & Biodynamische Wijnen.Wijntrends 2020
Deze wijnen stijgen al jaren in populariteit en de opmars is vooralsnog niet te stoppen! Ook deze wijnen worden steeds vaker Vegan geproduceert, dus 2 vliegen in 1 klap, al wordt er dikwijls bij Biodynamische wijnbouw gebruik gemaakt van ploegpaarden in de wijngaarden..

Wijntrends 2020Orange Wines.
Dit zijn witte wijnen gemaakt op de manier zoals het waarschijnlijk allemaal begonnen is. De wijndruiven worden, in tegenstelling tot “normale” witte wijnbereiding, met schil en al gegist. Vaak in grote Amphoras, stenen kruiken met wel duizenden liters inhoud die boven de grond opgesteld staan of in Qvevri, ook een soort van grote kruik maar dan in gegraven in de grond, dit wordt bv in Georgië gedaan. De kleurstoffen en tannines worden losgeweekt uit de schil waardoor de uiteindelijke wijn amber tot oranje van kleur is met duidelijk waarneembare tannines. Dit kunnen troebele wijnen zijn met een behoorlijke “Bite”, wat deze wijn naast de kleur zo bijzonder maakt! Een wijn voor de gevorderde wijndrinker laten we maar zeggen!

 

 

 

Rosé.  Wijntrends 2020 (2)
Rosé blijft maar stijgen in populariteit! Provence (style) rosé is en blijft voorlopig de meest populaire wijn. Flessen worden echter steeds groter en uitbundiger en wijken af qua oorspronkelijke vorm, het slanke amphora moddel. 

Lees ook: https://indebuurt.nl/apeldoorn/doen/is-rose-een-trendwijn-of-een-blijvertje~75565/

 

Wijntrends 2020Alcoholvrije Wijn.
In navolging van de alcoholvrije bieren wordt ZERO wijn steeds gewilder. De kwaliteit blijft echter ver achter in verhouding tot “echte”wijn. Ik heb op de afgelopen Wine Professional weer een aantal wijnen mogen proeven, en net als vorig jaar, was het weer, op een enkeling na, een teleurstellende ervaring. Ik heb dan wel over wijnen met 0.0% alcohol, de wijnen met een laag promillage doen het een stuk beter, denk dan aan wijnen tot 8,5%. Maar de ontwikkeling blijft doorgaan en ongetwijfeld zullen er binnen enkele jaren wijnen zijn die niet van “echt” te onderscheiden zijn.Wines made by Women

Wijnen gemaakt door vrouwen en vrouwen met een eigen wijngaard. Dit is een voorzichtige trend die zich inzet. De toekomst zal uitwijzen of dit zal doorzetten,  maar de eerste voortekenen zijn er!

 

 

Wines made by Women
Wijnen gemaakt door vrouwen en vrouwen met een eigen wijngaard. Dit is een voorzichtige trend die zich inzet. De toekomst zal uitwijzen of dit zal doorzetten,  maar de eerste voortekenen zijn er!

wijntrends 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you 18 or older? Deze website vereist dat u 18 jaar of ouder bent. Controleer uw leeftijd om de inhoud te bekijken.
Scroll naar boven